Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Horizons 'Arts-Nature' en Sancy: artistiek logeren en wandelen in het Massif du Sancy

Auvergne Art ET

Voor het 9de jaar op rij is het Massif du Sancy in de Auvergne de grandioze natuurlijke setting voor de monumentale werken van 11 hedendaagse artiesten, die op een aantal locaties tentoongesteld zullen worden. In de prachtig groene omgeving maak je even veel mooie wandelingen. Hier en daar nodigen meren en rivieren je uit om een frisse duik te nemen. De Puy du Sancy is met zijn 1886 m de hoogste vulkaan van Frankrijk…

Ieder jaar willen honderden internationale artiesten (beeldend kunstenaars, maar ook designers, architecten en landschapsarchitecten) een plaatsje bemachtigen voor Horizons 'Arts-Nature' en Sancy, een van de bekendste artistieke openluchtevenementen ter wereld. En ieder jaar wordt slechts een handvol van hen geselecteerd voor het vernieuwende en gedurfde karakter van hun projecten, die zowel visueel als gevoelsmatig perfect moeten opgaan in de omgeving waarin de werken tentoongesteld zullen worden.

Fenomenale kunstwerken in een grandioze omgeving

Auvergne Art Avion

Dit jaar ontdek je van 13 juni tot 27 september unieke werken die kunst en natuur combineren, zoals het vliegtuigskelet dat net een op 1520 m hoogte, op de top van de Puy de Chambourguet gecrashte airbus A318 lijkt. Het uitzicht op het Massif du Sancy is er adembenemend. Maar er is meer. De 'Walden Raft' is een hut-vlot van hout en plexiglas, bedacht door Florent Albinet en Elise Morin. De bezoekers besturen het vlot en bekijken het meer van Gayme vanuit nieuwe invalshoeken. Rond het meer van Bourdouze wandel je tussen reuzegrote paardenbloemen ('Puppus lactés' van Alice en David Bertizzolo); in de Vallée du Mont-Dore kun je een stukje van de GR30 volgen en op zoek gaan naar een aantal opmerkelijke vergezichten in combinatie met constructies van Anabelle Soriano. Ze hebben wel wat weg van 'cairns', die hopen stenen die dienden als herkenningspunten voor trekkers in de bergen…

Een reuzenoctopus in de bergketen Les Puys

Auvergne Art Pieuvre

Slechts één werk kreeg een plekje buiten Le Sancy, in de gorges de l’Artière in de bergketen Les Puys; een knipoogje naar de bekende vulkanen van de Auvergne, die op het punt staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco gezet te worden. Dit is de plek waar Francis Beninca zijn reuzenoctopus heeft neergepoot ('Octopus Montanus'). De tentakels komen uit het water en wikkelen zich rond de bomen.

Bezoek de bezienswaardigheden en verblijf hier tijdens het festival

Auvergne Art pissenlit

Bij de Diensten voor Toerisme van Le Sancy haal je een gratis kaart met daarop alle Horizons-locaties. Zo ontdek je elke dag een ander werk en misschien ook wel een ander natuurgebied.

De bezoekers kunnen deelnemen aan een fotowedstrijd. Stuur je foto's naar de Facebookpagina van het festival Horizons. De mooiste foto's krijgen tijdens de zomer een plaatsje op de homepagina van de officiële site van het evenement en iedereen kan stemmen op zijn of haar lievelingsfoto.

Je kunt tijdens het festival ook in Le Sancy logeren. Boek een forfait van 4 dagen/3 nachten in een tweepersoonskamer in een tweesterrenhotel; ontbijt, een kaart met de locaties van de werken, de affiche en de tentoonstellingscatalogus voor € 132 per persoon zijn inbegrepen. Geldig van 13 juni tot 9 juli en van 30 augustus tot 27 september 2015. Toeslag van € 18 per persoon van 10 juli tot en met 29 augustus 2015. Informatie en reserveringen: Reserveringscentrale van Le Sancy op 0033-(0)4 73 65 36 00.

Meer informatie over het festival: www.horizons-sancy.com

Alle informatie over de Auvergne en leuke tips en adresjes, maar ook andere ideetjes voor een bezoek of een activiteit zijn te vinden op www.auvergne-toerisme.nl

Laatst aangepast op donderdag, 28 mei 2015 07:43