Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

ROERMOND: GOEDKOOP SHOPPEN, NATUUR EN ONTDEKKINGEN

Roermond Ville

De charmante stad Roermond in Nederlands Limburg (het zuiden van Nederland) ligt anderhalf uur rijden van Brussel. Niet alleen dichtbij dus, maar ook de geknipte plek voor een ontspannen weekendje weg voor weinig geld; een compromis dat zowel in de smaak zal vallen bij 'shopping addicts' als bij liefhebbers van ontdekkingen...

Roermond bezoek je best wanneer het mooi weer is, maar ook als het regent, kun je de stad bezoeken zonder doornat te worden! Inderdaad, hier kom je vooral om koopjes te doen, lekker droog, in de winkels van de gigantische Designer Outlet. Het winkelcentrum is het hele jaar door geopend (behalve op 25 december en 1 januari) en biedt onderdak aan meer dan 150 modemerken voor mannen, vrouwen en kinderen: Gucci, Levi’s, Prada, Nike, Lacoste, enzovoort, luxemerken voor een bodemprijs.

Roermond Outlet

De kortingen zijn sowieso al interessant, maar tijdens de koopjesperiode betaal je pas echt bodemprijzen. Houd er rekening mee dat de Nederlandse data niet altijd samenvallen met de Belgische: januari voor de wintersolden, maar augustus voor de zomersolden.

De outlet is dagelijks geopend van 9.00 tot 21.00 u; parkeren voor € 3. Meer informatie: www.mcarthurglen.com

Een mooi adres in het groen

Roermond Hotel

Na het shoppen duik je Roermond in. Deze leuke gemeente is erg gezellig wanneer de zon schijnt en je langs het water wandelt, waar in de zomer de bloemen bloeien. Kuier door de geplaveide straatjes, stap de Munsterkerk binnen of bezoek de Sint-Christoffelkathedraal. Absoluut de moeite!

Wil je hier ook overnachten? Dan kunnen we je het hotel De Bovenste Molen aanraden. Het is prachtig gelegen en hoewel het een modern gebouw is, wordt het door het grote meer en de treurwilg omgetoverd tot een haven van rust. Het etablissement heeft bovendien ook een spa en een restaurant met terras bij het water. Boek een van de formules met maaltijd, verzorging en/of andere activiteiten. Prijs per nacht: vanaf € 90 voor een tweepersoonskamer. Meer info: www.bilderberg.nl

De volgende dag bezoek je Venlo, de gemeente waar het hotel ligt. Ook hier is het genieten van de rust. Veel fietsers, maar je bent dan ook in Nederland. Maak er een leuke dag van voor je weer huiswaarts keert.

Meer informatie over Roermond en Nederlands Limburg op www.vvvmiddenlimburg.nl

Roermond Venlo

Laatst aangepast op maandag, 20 februari 2017 10:04