Afdrukken
Tweet

Gastronomische pareltjes in de Dordogne-Périgord!

Gastronomische charme!

Van de heerlijke streekkeuken in het kasteel van St-Geniès, midden in een schilderachtig dorpje met leien daken, tot de lichte streekschotels die door de chef van de Tour de Vents in Monbazillac (1 Michelinster) in een nieuw kleedje zijn gestopt… U zult ongetwijfeld genieten van wat de streek u gastronomisch te bieden heeft!

8_chateau_st_geniesHet kasteel van Saint Geniès, een gastronomische halt in de Périgord die u niet mag missen

In het schilderachtige dorpje met leien daken St Geniès ligt het restaurant van het ‘Château de St Geniès’. Prijzige streekkeuken in een 13de- tot 16de-eeuwse omgeving: balzaal, de grote toren, de kleine zaal en de mooie lichte hof van het kasteel zijn gerenoveerd en laten de authentiek architectuur tot zijn recht komen.In het restaurant is plaats voor 90 gasten. De chef-kok, Pierre MORAT, die vroeger in het etablissement Louis XV in Monaco werkte, gebruikt voornamelijk streekproducten uit de moestuin van het kasteel of producten die hij aankoopt bij plaatselijke producenten. Website: www.restaurantduchateau.com



8_tour_des_ventsLa Tour des Vents in Monbazillac komt in de beroemde Michelingids 2010 binnen met 1 ster

Chef Marie Rougier is een autodidact inzake grootkeukens. Toen ze veertig werd, besloot deze boekhoudster achter de kookpotten te kruipen. Het eethuis is van haar moeder, die pannenkoeken verkocht en proeverijen van Monbazillac-wijnen organiseerde. Marie toverde het om tot een restaurant. Zij kon bijzonder goed koken en na enkele stages bij sterrenchefs werd La Tour des Vents een van de beste restaurants van de streek. Aan de voet van een 15de-eeuwse vervallen wind liggen terrassen in de schaduw, met een panoramisch uitzicht op de wijngaarden van Monbazillac. Op het menu: klassiekers in een licht, modern jasje en aangepast aan de seizoenen… Website: www.tourdesvents.com


Voor meer info over de regio Dordogne-Périgord: www.dordogne-perigord-tourisme.fr

Laatst aangepast op maandag, 19 april 2010 13:24