Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

EEN CHARMANT GASTENVERBLIJF IN DE CHARENTE-MARITIME, UITGEBAAT DOOR BELGEN

Agapanthes 2

Philippe Jaumotte reisde geregeld af naar de Charente-Maritime, waar hij schors en zeedennen inkocht voor zijn tuincentrum in Thorembais-Saint-Trond. De rustige manier van leven en het bijzondere licht in dit departement langs de Atlantische Oceaan lieten hem niet onberoerd en hij vertelde zijn vrouw vaak dat ze daar zouden gaan wonen, zodra ze met pensioen waren. Maar zo lang hebben ze niet gewacht. Toen ze in België een koper vonden voor hun huis, namen ze die kans met beide handen aan. Niet veel later al hadden ze hun droomhuis gevonden in het dorpje Aumagne, een stukje platteland in het ‘platte land’ (een droom voor fietsers). Het ligt drie kwartier van de oceaan, een halfuur van Saintes en Cognac en minder dan een uur van La Rochelle, Rochefort, het Marais Poitevin…

Ingrid en Philippe trokken in januari 2015 in hun typische langgevelboerderij in, een bouwstijl die je in de Charente wel vaker ziet. Na wat verbouwingswerken openden ze er ‘Aux Agapanthes’, hun gastenverblijf met twee charmante kamers met een mooi gebint en een originele plankenvloer. In een van de bijgebouwen achter het hoofdgebouw richtten ze ook een knusse vakantiewoning voor 6-8 personen in met een eigen binnenhofje.

Agapanthes 1

Philippe is tuinier en heeft dus groene vingers. Hij toverde de tuin om tot een paradijsje met heel wat plantensoorten en een verwarmd zwembad, waar je wat verkoeling kunt zoeken zodra de zon haar eerste stralen laat zien. De gasten in het vakantiehuisje mogen groenten halen uit de moestuin, maar ook Ingrid gaat er ingrediënten halen voor haar gerechten, die ze combineert met seizoensproducten die ze vindt op de markt of bij lokale producenten: de kanteloep (of charentais, meloen), ‘cagouilles’ (zo noemen ze escargots hier), asperges, artisjok, lekkers uit de zee, ‘verser dan vers’ (mosselen uit de mosselput, oesters uit Marennes-Oléron, schelpen, vis…), zout en aardappelen van het Ile de Ré, geitenkaas Chabichou… Als je reserveert, kun je voor € 25 aanschuiven aan de table d’hôtes (voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en dessert) van de gastvrouw. Ze past met plezier het menu aan de smaken en het dieet van haar gasten aan.

Agapanthes 3

Het uitgebreide ontbijt is bij de prijs inbegrepen en bestaat uit stokbrood, luxebroodjes, yoghurt en zelfgemaakte confituur, fruitsalade, fijne vleeswaren, eieren uit het kippenhok… Eten doe je lekker buiten, in de zomerkeuken (of is het een antiekwinkeltje?), die gezellig ingericht is met bij elkaar geraapte houten meubeltjes. ’s Avonds eet je zoals je wilt. Je kunt een eigen tafeltje reserveren (zoals in een traditioneel hotel) of je schuift aan de lange tafel aan bij de andere gasten. Philippe en Ingrid zijn altijd heel blij als ze landgenoten mogen verwelkomen.

Agapanthes Repas

Het huis en het park hebben heel veel verborgen hoekjes die je tijdens je verblijf hier mag verkennen. Hier een petanquebaan, daar een zandbak en wat speeltuigen voor de kinderen. Of een hangmat om in de schaduw onder de bomen in een boekje te lezen… Zo veel geheime plekjes om je even van de wereld af te zonderen, met z’n tweetjes of met het hele gezin. De rust wordt alleen verstoord door de tjilpende vogels.

Aux Agapanthes praktisch

Agapanthes Pratique

De gastenkamers zijn te huur voor € 75 per nacht, ontbijt inbegrepen. Het vakantiehuis krijgt 3 sterren en is te huur voor € 650 per week in het laagseizoen en € 850 in het hoogseizoen.

In 7 uur rijd je van de Belgische grens naar Aumagne. Er zijn ook rechtstreekse lowcostvluchten Charleroi-La Rochelle met Ryanair.

Meer info: Ingrid Delefortrie en Philippe Jaumotte. Tel: +33 5 46 26 94 68, +33 6 07 72 28 61 of +33 6 08 36 24 28. E-mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Website: www.auxagapanthes.com

Agapanthes Chambre

 

Laatst aangepast op maandag, 26 juni 2017 08:19