Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Disneyland® Paris: een zomer vol fun met Elsa, Anna en Mickey

Disney Dreams

De zomer is begonnen in Disneyland Paris en dat betekent pret en plezier! De sterren van het Disneyland® Park zijn Elsa en haar zus Anna die hun eigen interactieve musical kregen en natuurlijk Mickey, hoe kan het ook anders, die zich samen met de beroemdste feeën, tovenaars en geesten uit de Disney-films aan magie waagt. Ga met het hele gezin naar één van de mooie hotels in het Park in Marne-la-Vallée en laat je meeslepen door deze prachtvoorstellingen. Wij hebben ze uitgeprobeerd!

Disneyland Paris, dat is meer dan alleen maar twee grote themaparken (het Disneyland® Park en het Walt Disney Studios® Park) en 59 attracties. Disneyland Paris is vooral een toeristische trekpleister met 7 hotels, 2 conventiecentra, een golfterrein met 27 holes, spa's, 63 boetieks, 55 restaurants en het Disney Village, een ontspanningscentrum waar je gratis binnen mag, zelfs als je de Parken niet bezoekt.

Mickey and the Magician

Disney_Magicien_NL

De Disney-magie betovert jaarlijks tienduizenden bezoekers (14,8 miljoen in 2015) en ieder jaar heeft het land van Mickey iets nieuws voor hen in petto. Vanaf 2 juli ga je zitten voor 'Mickey and the Magician', een nagelnieuwe voorstelling die speciaal in elkaar werd gestoken voor het Walt Disney Studios® Park in Parijs. Hiervoor werd samengewerkt met de Britse magiër Paul Keave, die ook instond voor de speciale effecten in Britse televisieshows en musicals als 'Ghost the Musical’, die in Broadway in New York op de planken werd gebracht.

In deze nieuwe voorstelling word je ondergedompeld in het Parijs van het begin van de 19de eeuw. Mickey is de assistent van een groot magiër en moet orde scheppen in het atelier. Samen met het publiek ontdekt hij een wereld vol verrassingen en illusies en wordt hij op sleeptouw genomen door de goede fee uit Assepoester, Rafiki de mandril en tovenaar uit de Leeuwenkoning, de geest van Aladdin, Frozen... Nog tot 8 januari 2017. Meerdere voorstellingen per dag.

Elsa uit Frozen, de koningin van de zomer

Disney ReinedesNeiges

Hij was een daverend succes in 2015 en daarom keert de 'Frozen Sing-along' deze zomer terug naar het Disneyland® Park. In deze interactieve musical zingen groot en klein samen met Elsa, Anna, Kristoff en Olaf de grootste hits uit de tekenfilm en dan denkt u natuurlijk meteen aan 'Laat het los'… Tot 18 september meerdere voorstellingen per dag.

Elsa is een van de heldinnen van de kinderen en ze wuift hen de hele zomer toe. Natuurlijk zijn er de parades, maar ze krijgt ook haar eigen plekje in 'Disney Dreams', een schitterende avondvoorstelling met fonteinen en vuurwerk. De Disney-personages dansen over de muren van het Kasteel van Doornroosje. Plaats van de afspraak is de Cottonwood Creek Ranch, waar het marktplein van het koninkrijk Arendelle, waar Elsa woont, werd nagebouwd. De markt barst van het lekkers en de souvenirs, kleine meisjes volgen het atelier 'Prinses voor een dag' en mogen prinsessenjurken aantrekken, kapsels uitproberen en zich laten opmaken... net als echte prinsessen!

DIT VONDEN WIJ LEUK IN DISNEYLAND PARIS

Disney Hotel Facade

Wij trokken met het hele gezin naar Disneyland Paris en dit vonden wij het leukst:

- Gemakkelijk bereikbaar. Het park is gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met de trein. Het station ligt naast de ingang (1,5 uur met de TGV vanuit Brussel-Zuid). Op de parkings, bij de Disney® Hotels en de partnerhotels vertrekken pendeldiensten die je in 10 minuten naar Disneyland rijden.

- Tips om niet in de rij te hoeven staan. Eerst en vooral is er de gratis FASTPASS, waarmee je de lange wachtrijen omzeilt bij de drukste attracties (Buzz Lightyear Laser Blast, Ratatouille, Space Mountain, Indiana Jones and the Temple of Peril, Big Thunder Mountain, The Twilight Zone Tower of Terror...). Bij de attractie haal je een ticket met een tijdsslot, kom terug langs op het juiste uur en ga via de daarvoor geopende ingang naar binnen. Als je bovendien in een van de Disney® Hotels logeert, mag je tussen 8.00 en 10.00 u het park binnen, twee uur voor de deuren voor het grote publiek opengaan dus.

- Animatie en attracties voor de allerkleinsten. Kinderen jonger dan drie mogen gratis binnen, maar ook voor hen is hier heel wat te beleven. Veel attracties zijn speciaal op hun maat gebouwd. Stap met z'n allen in de autootjes van Cars of Autopia, in de draaiende theekopjes van Alice in Wonderland, de vliegende Dumbo-olifantjes, de wagentjes van Ratatouille, It’s a Small World, Peter Pan of Buzz Lightyear. Sommige attracties kunnen voor kleine kinderen wat eng zijn, maar dat staat bij de wachtrijen vermeld en het personeel geeft je met plezier uitleg.

- Heel veel verschillende restaurants. À la carte, buffet, fastfood... Er is voor elk wat wils. Lekker eten met de Disney-sterren in de Auberge de Cendrillon, Pirates of the Carribean in het Blue Lagoon Restaurant, Amerika in de fifties in het Café des Cascadeurs, verfijnde keuken in een victoriaans decor in de California Grill, het restaurant van het Disneyland Hôtel aan Main Street… Wij stapten The Lucky Nugget binnen, een saloon op wandelafstand van het Phantom Manor. We smulden er van burgers en salades en genoten van Mickey en zijn vrienden, maar dan in de cowboyversie. Voor de buffet- of à la carterestaurants raden we aan te reserveren.

- Het Disney’s Hotel Newport Bay Club®. Dit viersterrenhotel kreeg onlangs een facelift en straalt nu een maritieme, knusse sfeer uit. De villa lijkt zo uit een badplaatsje uit de jaren 1900 aan de Amerikaanse oostkust weggelopen. Het hotel ligt aan het Lake Disney en na een kwartiertje wandelen langs het water sta je voor de ingang van het park (er is ook een gratis pendeldienst). Wat is het in het restaurant Cape Cod heerlijk ontbijten met uitzicht op het water. 's Avonds smul je van het buffet met mediterrane specialiteiten. Het restaurant Yacht Club (menu's à la carte) biedt dan weer specialiteiten van vis en vlees aan. De inrichting is die van een elegante watersportclub. Verder zijn er ook twee grote zwembaden (binnen en buiten), een fitnesscentrum, een sauna, een hamam, een conciërge...

Promo's op zomertrips

Disney Hotel Chambre

Op dit ogenblik heeft Disneyland Paris promoties voor zomertrips:

Tot -30% korting op je verblijf (overnachting in een Disney Hotel incl. ontbijt en toegangstickets voor beide Disney Parken) + gratis verblijf voor kinderen t/m 11 jaar!

Aanbieding geldig voor alle reservaties t/m 18 juli 2016 voor een verblijf t/m 13 oktober 2016.

Meer informatie over prijzen, aanbiedingen, verblijven, attracties en nieuwtjes op www.disneylandparis.be

Laatst aangepast op vrijdag, 24 juni 2016 09:44