Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

De hemel op aarde in Marrakech: Riad Albizzia

In het hartje van de kashba, vlakbij de oude Saädische graftomben en het mythische Badi-paleis, ligt een bijzonder charmant adres. Riad Albizzia is een huis van vertrouwen, waar u verwelkomd wordt als bij vrienden: ideaal voor reizigers die gesteld zijn op rust, authenticiteit en eenvoud. Amper een paar maand geleden opende Michel Darciaux, een bloemendecorateur uit Nice, de riad, maar dit adres moet geenszins onderdoen voor de honderden andere riads in de stad. Van bij het binnenkomen wordt u betoverd door een explosie van kleuren, okerkleurige muren, oranje strandstoelen, kleurrijke kussens, bloemen en geuren van muntthee en absint (een aanrader!). De keuken van Nora zet de betovering verder: proef maar eens van de couscous of de tajines met groenten of sardines, een plaatselijke specialiteit. Ook tangias kan u hier eten: een van de meest typische en authentieke gerechten van Marrakech, een marinade van rund en lam die urenlang gaart in een terracotta pot. En dan hebben we het nog niet gehad over de gebakjes van het huis..De inrichting laat het duidelijk zien: hier is iemand met gevoel voor elegantie aan het werk geweest. Er zijn 4 hotelkamers, die elk een andere sfeer uitstralen: Rose, Iris, Amaryllis en de suite Pivoine (‘pioen’). Elk van de kamers heeft een eigen stijl en thema, en elke morgen komt de heer des huizes verse bloemen brengen. In de tadelakt badkamers vindt u trouwens kaneel- of amberzeep: ook die moet u zeker eens proberen. Wie helemaal wil ontspannen, kan terecht in het salon op de binnenplaats. Terwijl er wierook brandt, geniet u van de warme kleuren en de Arabisch gedichten die her en der zijn aangebracht. We wisten al dat Marrakech een stad vol verrassingen was: dit is er absoluut één van!

Prijs voor 2 personen: € 65 tot 90, naargelang van de kamer (+20% in hoogseizoen), ontbijt inbegrepen.

Reservaties: www.riadalbizzia.com

Laatst aangepast op zondag, 28 februari 2010 12:56
 

RSS Feed

RSS Feed