Afdrukken
Tweet

CRUISE OP DE ANDALUSISCHE GUADALQUIVIR

Guadalquivir ET

Croisieurope neemt u mee voor een 8-daagse cruise op een historische rivier in een van de warmste streken van Europa. Ga met ons mee en ontdek de tradities en de mooiste Andalusische steden langs de Guadalquivir...

De Guadalquivir is met zijn 650 km niet de langste rivier van Spanje, maar wel de enige echt bevaarbare tussen Sevilla en de Atlantische Oceaan, waarin hij uitmondt. En dat stukje varen wij af. U gaat aan boord in Sevilla, onze cruise zet koers richting de oceaan, we doen de baai van Cádiz aan en varen helemaal naar de gelijknamige stad. Onze boot ‘La Belle de Cadix’ is een prachtig vaartuig met 5 ankers, een stijlvol restaurant, bars en drie dekken. Op een daarvan is een zwembad aangelegd en zijn ligstoelen neergezet zodat u geniet van het zacht voorbijglijdende landschap.

Alle excursies inbegrepen

Guadalquivir Grenade

Onze cruise is all-in, zelfs de excursies zijn inbegrepen. U geniet met volle teugen: historische steden als Cádiz, maar ook de drie steden in de ‘gouden driehoek van Andalusië’ (geklasseerd door de Unesco) met een schitterend Arabisch-Andalusisch erfgoed. Inderdaad, Sevilla, maar ook Córdoba en Granada. U neemt de bus, want ze liggen niet aan de bevaarbare waterweg.

Córdoba, Cádiz, Sevilla, Granada…

Guadalquivir Cordoue

Deze steden herinneren ons eraan dat Andalusië acht eeuwen lang (van de 8ste tot de 15de eeuw) moslimgebied was. Alles in het historische centrum, de straatjes, de paleizen en de andere fraaie gebouwen doen denken aan Arabische medina’s. U wordt even helemaal stil van het Alhambra in Granada of de grote moskee van Córdoba…

Neem een duik in de geschiedenis, naar de tijd waarin Amerika werd ontdekt. Sevilla en Granada openden de deuren naar deze nieuwe wereld en de boten voeren terug de Guadalquivir op, volgeladen met goud, zilver en tabak.

Varen door het Nationaal Park van Donana

Guadalquivir Donana

Maar we doen meer dan alleen deze steden aan. De cruise meert ook aan voor tradities en natuur. Net buiten Sevilla stroomt de Guadalquivir langs de moerassen van het Nationaal Park van Donana, het grootste vochtige gebied van Europa en door de Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat. U vaart tussen de honderden vogels die hier een schuiloord komen zoeken. Moerassen, duinen, pijnboombossen, maquis en uitgestrekte zandstranden wisselen elkaar af.

Flamenco, tapas, sherry en haciënda’s…

Guadalquivir Flamenco

Aan de andere kant van de rivier staat de wieg van de Andalusische tradities. Bezoek een van de haciënda’s (ranches) waar de ‘vaqueros’ stieren en Spaanse witte raspaarden kweken. In dit stukje Andalusië werden ook de flamenco (intussen immaterieel werelderfgoed van de Unesco), de ‘sherry’ (xereswijn) en de tapas geboren (je krijgt vast en zeker enkele recepten in het oor gefluisterd…)

Cruise vanaf € 1025 per persoon (vervoer naar Sevilla niet inbegrepen).

Meer info: www.croisieurope.be

Laatst aangepast op dinsdag, 26 september 2017 11:55