Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

CRUISE VAN DE HAVEN VAN OOSTENDE NAAR HET ZONNIGE ZUIDEN

All Ways Sud ET

All Ways neemt je mee naar de Zuid-Europese zon. Vertrekken doe je gewoon in de haven van Oostende! Op 21 augustus ga je hier aan boord van de Voyager, het cruiseschip van de Belgische maatschappij, en vertrek je voor een reis van 14 dagen. Op het programma: Guernsey, Santiago de Compostela, Porto, Málaga, Mallorca, Barcelona, Corsica en Avignon… Deze prachtbestemmingen verken je in de zachte nazomerzon…

Vanuit de belangrijkste Belgische steden rijd je met een van de bussen van de Belgische cruisemaatschappij naar Oostende. Daar ga je om vijf uur 's avonds aan boord van de Voyager, een 'kleine' boot met plaats voor 500 passagiers. Het cruiseschip heeft 3 restaurants, 7 bars en salons, een theaterzaal, een zwembad met 2 verwarmde jacuzzi's, een fitnessruimte, een spa, een schoonheidssalon, een boetiek... Genoeg om je dagen op zee te vullen. Bovendien is de Zuid-Europese zon eind augustus nog volop van de partij.

Je verkent met onze gids het erfgoed, de tradities, de streek, het landschap… van onze bestemmingen of duikt zelf de stad in. Blijf je liever aan boord? Dat kan ook!

Stranden van het Bloemeneiland, het beroemde Compostela en Porto

All Ways Sud Saint Jaques

Onze eerste halte: het Kanaaleiland Guernsey. Hier kuier je door de schilderachtige hoofdstad Saint Peter Port, verken je de baaien of zon je op de stranden van het 'Bloemeneiland'.

Dan zetten we koers naar Spanje. We meren aan in Vigo, waar je een uitstap maakt naar het schitterende Santiago de Compostela of de Islas Cíes. Deze eilandengroep is een pareltje! Geniet van de prachtige natuur, het helderblauwe water en de ongelofelijke biodiversiteit.

In Portugal staat Porto op het programma, de op een na grootste stad van het land. De Unesco zette de historische stadskern op de Werelderfgoedlijst. Ga de stad te voet in, huur een tuktuk of verken Porto vanaf het water. De 'barcos rabelos' die je over de Douro varen, werden vroeger gebruikt om porto te vervoeren.

Spanje: van Málaga via Palma naar Barcelona

All Ways Sud Barcelone

We gaan opnieuw aan land in Spanje, deze keer in Málaga, de hoofdstad van de Costa del Sol. De stad barst van de musea: loop het Museo Picasso binnen of trek naar het nagelnieuwe Centre Pompidou, het eerste buiten Frankrijk. Vanuit Málaga kun je ook een uitstap maken langs de Ruta de los Pueblos Blancos, fonkelend witte dorpjes verspreid in het Andalusische landschap. Ronda is een juweeltje!

Terug aan boord van de Voyager gaat het richting het Baleaarse eiland Mallorca. Hier hebben we opnieuw een aantal activiteiten gepland: een fietstocht door de hoofdstad Palma, een bezoek aan een wijndomein, een uitstap naar Valldemossa, een historisch dorp dat zo’n 400 m boven de Sierra de Tramuntana uittorent. Hoogtepunten zijn hier het paleis van koning Sancho en het koninklijke klooster uit de 14de eeuw. Wist je dat George Sand en haar minnaar Chopin hier een tijdje verbleven hebben?

Volgende bestemming: Barcelona. Maak een wandeling door de gotische wijk (waarom bestel je geen bordje tapas voor de lunch?) en ontdek de hoogtepunten van het Catalaanse modernisme. Overal herken je de handtekening van Gaudí!

Zonnig Frankrijk: Corsica, Marseille en Avignon

All Ways Sud Corse

We meren voor een laatste keer aan, nu in het Corsicaanse Ajaccio, de geboorteplaats van Napoleon en Tino Rossi. Natuurlijk bezoeken we de stad, maar je kunt ook kiezen voor een cruise naar de vuurrode Iles Sanguinaires of een middagje snorkelen.

We sluiten onze cruise af in Marseille. Hier wacht je nog een laatste kennismaking, deze keer met Avignon (de pauselijke stad) en Châteauneuf-du-Pape, een gemeente die je vooral kent van de wijnbouw. Proeven is inbegrepen!

Aan boord van een luxecar rijden we terug naar België. All Ways kan, mits een toeslag, een vlieg- of TGV-ticket vanuit Marseille boeken.

De voordelen van een Belgische cruise!

All Ways Sud Cabine

Op reis gaan met de enige Belgische cruisemaatschappij heeft zo z'n voordelen! Er is natuurlijk het georganiseerde vertrek in de haven van Oostende, maar bovendien is het team dat je aan boord begeleidt, Belgisch (tweetalig) en reizen soms bekende Belgen mee. Zij staan garant voor voorstellingen en animatie aan boord of tijdens de uitstappen. Een van onze gasten op onze All Wayscruise naar het zuiden is Dirk De Prins, een beroemd culinair journalist.

Prijs vanaf € 1665 per persoon in volpension.

Alle informatie vind je op www.all-ways.be of in de kantoren van All Ways (op deze lijst). Surf al eens rond op de website van All Ways en droom weg bij vele reizen, zoals de riviercruises vanuit België op de mooiste rivieren: de Donau, de Douro, de Wolga, de Guadalquivir, de Rijn, de Seine, de Gironde, de Rhône, de Mekong en de Irrawaddy!

Laatst aangepast op vrijdag, 22 april 2016 10:25