Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

COTE D’AZUR: LEVEN ALS EEN STER IN EEN ZONNIG SAINTE-MAXIME

MV_Restanques_Carre_Beauchene_ste_maxime_11.jpg

Sainte-Maxime in de Golf van Saint-Tropez is een van die ‘sterrenstadjes’ aan de Côte d’Azur. Tussen de twee wereldoorlogen was het een geliefde reisbestemming voor wat zon in de winter, vandaag trekt het het hele jaar door, maar toch vooral in de zomer, vakantiegangers aan, die hier komen voor de 7 fijnzandstranden, de watersporten, het typisch Provençaalse dorpje, de prachtige oude villa’s, de jachthaven en de boottochtjes tot bij de walvissen en dolfijnen. Om je volop te laten genieten van al het leuks dat Sainte-Maxime te bieden heeft, maar toch ook te ontspannen in alle rust, stelt de groep Madame Vacances haar nieuwe residentie Les Restanques du Carré Beauchêne voor jou open. Probeer nu zelf een van de villa’s met zicht op de golf en een eigen zwembad uit…

De privévilla’s met zwembad van residentie Les Restanques du Carré Beauchêne liggen verspreid tussen de kurkeiken op de hellingen boven de Golf van Saint-Tropez, 2 km van de stranden en het centrum van Sainte-Maxime. In een wip sta je in het oude dorpje, waar je door de winkelstraatjes met kleurrijke gevels kuiert en je boodschappentassen op de ochtendmarkt vollaadt met olijven en Provençaalse wijnen voor het aperitief.

Villa’s en Provençaalse charme

_MG_2827.jpg

Maar niet alleen de typisch zuiderse sfeer van Sainte-Maxime is zo leuk. Het stadje heeft nog meer in petto. Zo ontdek je er villa’s met een bijzondere architectuur, een combinatie van art deco, modernisme en een Provençaalse stijl. Ze werden tussen de twee wereldoorlogen gebouwd door gefortuneerde vakantiegangers die in de winter van de zon wilden komen genieten. Ze lieten hun vakantieverblijf bouwen door gerenommeerde architecten als René Darde, die alleen al in Sainte-Maxime een honderdtal realisaties op zijn naam mocht zetten. Neem er een plattegrond bij en laat je door het Bureau voor Toerisme mee op sleeptouw nemen op een van hun architectuurwandelingen. Zwijmel weg bij de fraaie gevels. Het Bureau organiseert ook schattenjachten voor gezinnen en een ritje van 45 minuten met de Petit Train des Pignes. Het treintje rijdt door de stad en de oude dorpskern, maar ook langs de haven, de Tour Carrée (een plaatselijke trekpleister), de overdekte markt, het stadhuis en de oude zijderupsenkwekerij.

Oog in oog met walvisachtigen

Dauphins_au_large_de_Sainte-MaximeFlorian_Raoux_-_Copie_-_Copie.jpg

Vlak bij het dorpje ligt een haven, waar zo’n 800 jachten aangemeerd liggen en elke ochtend de vissersboten binnenvaren om verse vis en schaal- en schelpdieren te verkopen. Hier ga je aan boord van de Bateaux Verts, die in het hoogseizoen in 25 minuten naar Saint-Tropez en Port Grimaud varen. De maatschappij organiseert ook excursies die je vanop zee de Côte d’Azur laten bewonderen, de Baie des Canoubiers en de villa’s van de sterren, maar ook de beroemde eilanden Porquerolles, Port Cros en Lérins. En dan zijn er natuurlijk de tochtjes die je tot bij de zeezoogdieren en walvisachtigen brengen (tuimelaars, grienden, potvissen, vinvissen…), die dollen in het water van het Sanctuaire Pélagos, een maritieme zone van zo’n 87.500 m² tussen Frankrijk en Italië tot helemaal bij Sardinië, waar deze dieren beschermd worden.

Stranden en kristalheldere kreekjes

plage.jpg

Aan weerskanten van de haven strekken zich over een kustlijn van 11 km de fijnzandstranden en de blauwe kreekjes van Sainte-Maxime uit. Elk jaar weer wordt deze natuurpracht beloond met het label ‘Pavillon Bleu d’Europe’. Het water is hier dan ook kristalhelder. Maak je maar klaar voor een dagje heerlijk zonnen en spetteren in het water. Als je sportief aangelegd bent, kom je hier ook zeker aan je trekken: jetskiën, paddlen, windsurfen, met een catamaran varen en andere watersporten, maar ook duiken op zo’n 60 plaatsen. Je weet niet waar je eerst moet kijken, naar de onderwaterfauna en -flora of naar de scheepswrakken uit de 19de en 20ste eeuw?

VAKANTIETIPS

Sainte-Maxime in een villa met privézwembad

MV_Restanques_Carre_Beauchene_ste_maxime_3.jpg

Een boogscheut van Bluegreen, het golfterrein met 18 holes van Sainte-Maxime, ligt residentie Les Restanques du Carré Beauchêne. Het domein bestaat uit een aantal villa’s in Provençaalse stijl op de hellingen bij de Golf van Saint-Tropez. Ze hebben allemaal een privézwembad in een omheinde tuin met bomen. De huisjes met drie kamers bieden onderdak aan 8 gasten en bestaan uit een ruime salon met open keuken en Amerikaanse bar, een badkamer en een doucheruimte. De grote ramen geven uit op een schaduwrijk terras en het groen buiten. Ieder huisje is voorzien van airco, wifi, bluetooth, boeken, spelletjes, badjassen (ook voor de kinderen!)... Maar dat is nog niet alles. Net als de andere etablissementen van de groep Madame Vacances biedt ook deze residentie een aantal bijkomende diensten: ontbijt op de eerste ochtend, pendelbusje naar de luchthaven, reserveren van uitstapjes en zelfs Chef, pilateslessen of massages aan huis!

De tips van  Madame Vacances

MV_Restanques_Carre_Beauchene_ste_maxime_7.jpg

Madame Vacances is een toeristische groep die logies aanbiedt voor alle smaken en ieder budget. Kies uit de 86 Franse bestemmingen aan zee, op het platteland of in de bergen. De groep verhuurt ook een aantal privévilla’s met zwembad, chalets en hotels met 2 tot 4 sterren in de Alpen. Waaruit kunt u zoal kiezen: appartementen aan zee, cottages bij een meer, kamers in een middeleeuws kasteel… Op de website van Madame Vacances zijn geregeld leuke aanbiedingen te vinden. Er is 24 uur per dag en 7 dagen per week iemand bereikbaar. Zelfs als u op een zondag midden in de nacht dringend advies nodig hebt over de beste reisbestemming of als iemand een gesprongen lamp moet komen herstellen, vindt u gehoor!

Voor meer info: www.madamevacances.com

Laatst aangepast op vrijdag, 22 juni 2018 11:25