Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Wij hebben het getest: het Center Parcs Bois aux Daims in de Vienne

Center_Parcs_ET

Het concept van het vakantiepark dat wij uitprobeerden, is uniek! Na 5,5 uur rijden van de grens met België stonden we al in de Vienne (Poitou-Charentes), in het nagelnieuwe Center Parcs Bois aux Daims. Het park ligt in een bebost domein van 200 ha waar de damherten – en andere dieren – in halve vrijheid leven. Ze houden de gasten in de luxueuze cottages gezelschap. De natuur is nooit veraf hier…

Onze cottage is schitterend: een bubbelbad in de badkamer, knusse kamers met uitstekende bedden, een haard waar je in de winter gezellig wat dichterbij kruipt, een ingerichte keuken, een stijlvolle en gezellige inrichting waarin de kleuren van het bos terugkomen, een groot raam en privéterras met uitzicht op de omliggende natuur.

Een paar minuten na onze aankomst al zien we de eerste damherten. De dieren zijn helemaal niet schuw. Elke dag komen ze rustig vlak bij ons terras grazen. Onze kleine jongen staat amper een meter van de dieren. Intussen werkt hij zijn ontbijt, dat we elke ochtend bestellen, naar binnen.

Een natuurbad, midden tussen de damherten

Het concept van dit Center Parcs is eenvoudig: neem een bad in de natuur en stap in het leven van de dieren. Dat begint meteen bij aankomst. Hier leef je echt tussen de honderden damherten van het domein en de 40 andere diersoorten die de Europese bossen hun thuis noemen: vossen, dassen, everzwijnen, vogels... De kinderen vinden het vast leuk om te ontdekken dat sommige dieren echte filmsterren zijn! Ze waren te zien in de film 'Les Saisons' van Jacques Perrin; deze regisseur gaf zijn kleine beschermelingen een goed pensioen. De diertjes zijn mensen gewoon en laten zich gemakkelijk zien.

In het park worden ook heel wat activiteiten georganiseerd om wat dichter bij de natuur te komen: een bezoek aan de grote volière, een tocht met een elektrisch bootje op het meer, dat je zelf kunt besturen, een klimparcours in de bomen (een van de langste van Frankrijk!), een wandeling met een gids door het bos en kinderateliers: hulpje van de boer, dierenverzorger, natuurfotograaf… In de Deep Nature Spa is een unieke, 1300 m² grote zone nagemaakt met watervallen, tropische planten en een zoutgrot; een betoverende omgeving om even heerlijk te ontspannen. Ook hier is aan de kinderen gedacht, er zijn verzorgingen en massages die helemaal op hen afgestemd zijn.

Een paar restaurants en Aquamundo

Midden in deze natuurpracht, aan de oevers van het meer, is heel wat te beleven. Eerst en vooral is er Aquamundo, een immens waterparadijs met glijbanen, een wildwaterrivier, het cenodebad, een golfbad, lagunes en een bad voor de allerkleinsten. Wij hebben ook heel wat uurtjes doorgebracht op de vele speelterreinen, zowel binnen als buiten. Voor de ouders is er een café, waar ze in alle rust een glas kunnen drinken of een hapje kunnen eten. Hun spruiten hoeven ze geen moment uit het oog te verliezen.

Onder de grote koepel die toegang geeft tot Aquamundo liggen een receptie, een supermarkt, een grill en meerdere restaurants (enkele met mooie terrassen bij het meer). Ook hier kies je heel wat lekkers uit: fastfood, een Italiaans restaurant, een buffetrestaurant (met een kinderbuffet en een speelterrein) en een als jungle aangeklede brasserie met burgers en salades om duimen en vingers af te likken! Wanneer onze zoon in bed ligt, gaan wij door het menu van ieder etablissement en genieten we van de formule 'gratis levering' van Center Parcs. Als wij niet naar het restaurant kunnen, komt het gewoon naar ons!

Futuroscope of de kastelen van de Loire?

Je zou een hele week op het domein kunnen blijven en je geen minuut vervelen, maar dat zou jammer zijn. Er valt zoveel te zien in de omgeving. Het Center Parcs Bois aux Daims ligt aan het kruispunt tussen drie departementen, een ideale uitvalsbasis dus voor een bezoek aan Futuroscope (1 uur rijden), de abdij van Fontevraud, de kastelen van de Loire, de wijndorpjes en historische steden als Poitiers of Chinon.

Het Center Parcs Bois aux Daims is een bijzondere wereld, zowel fun als ontspannen, een haven van rust vlak bij alle toeristische pareltjes. Wij lieten de auto voor wat hij is en trokken erop uit met de fiets. Je kunt de natuur nog authentieker beleven in een comfortabele hut in het bos. Hier zijn kinderen koning… en dat zul je geweten hebben!

De eindejaarsfeesten in het Center Parcs Bois aux Daims!

De winter is het uitgelezen seizoen om te komen cocoonen in het Bois aux Daims. Je overnacht in een comfortabel huisje met haard. Opwarmen doe je in Aquamundo of de Deep Nature Spa. In december geniet je hier niet alleen van een zestigtal activiteiten die standaard worden aangeboden, maar ook van een feeërieke omgeving, thema-animaties (kerstverhalen, chocoladeateliers, de kerstman die in je cottage langskomt, een optocht…) en natuurlijk de heerlijke oudejaarsmaaltijden in een van de restaurants of misschien wel gewoon thuis in je cottage. Als je dat wilt, wordt een kerstboom klaargezet in je huisje.

Surf naar www.centerparcs.be en ontdek de aanbiedingen, inclusief die voor de eindejaarsperiode. Je hebt een cottage voor 4 personen vanaf € 299!

Laatst aangepast op maandag, 23 november 2015 10:17