Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

BIJZONDERE HOTELS IN LONDEN

londresinsolite8

Londen is met de Eurostar of de bus (6 uur rijden vanuit Brussel of andere Belgische steden, via de tunnel on het Kanaal, maar de prijzen zijn onklopbaar) heel gemakkelijk te bereiken vanuit België en je voelt je meteen op reis, in welk seizoen je ook gaat. Vergis je niet, dit is de meest kosmopolitische van alle Europese steden – bijna 270 nationaliteiten, alles samen 300 talen –, maar je snuift er ook de typisch Britse sfeer op met de rode bussen, de zwarte taxi’s en de toppers: het British Museum, Tate Modern, Westminster Abbey en de London Eye. Naast deze klassiekers zet je ook een van de vele markten en de clubs en pubs van de beroemde wijk Camden Town op je lijstje en slenter je door de straatjes met pastelkleurige huizen van de hippe wijk Notting Hill. Aan logeermogelijkheden geen gebrek. Het wemelt er van de hotels en jeugdherbergen die net dat tikkeltje anders zijn. Wij nemen je mee naar de leukst adresjes van de Britse hoofdstad. Overnacht in de cellen van het oude gerechtsgebouw, in de lievelingssuite van Jimi Henrdrix of de betoverde slaapzaal van Zweinstein. Pak je koffers maar…. London’s calling!

Hazzlit’s Hotel: een vleugje romantiek

londresinsolite6

Het Hazzlit’s hotel in de wijk Soho neemt je mee op reis door de tijd. Het gebouw uit 1716 is een mooi voorbeeld van georgiaanse architectuur en de binneninrichting doet je romantisch wegdromen. Het hotel is genoemd naar de Britse essayist William Hazzlit’s, die hier in 1830 overleed. Het verhaal wil dat de eigenaar het dode lichaam van de schrijver onder het bed had verstopt toen een mogelijke huurder de kamer wilde zien… Prijs voor een tweepersoonskamer vanaf € 500.

Georgian House Hotel: een reis naar Zweinstein

londresinsolite4

Alle fans van de wereld van Harry Potter: het vijfsterrenhotel Georgian House heeft de kamers net zo ingericht als de slaapzalen op Zweinstein. Een nacht in de tovenaarskamer (The Wizard Chamber), met plaats voor 5 personen, kost € 350, voor een nacht een van de betoverde kamers (The Enchanted Chambers) tel je € 274 neer voor twee personen. Het hotel heeft ook zijn eigen kleine bioscoop, waar je even met z’n tweetjes kunt genieten van een oude klassiekers of een van de nieuwe films terwijl je je te goed doet aan popcorn of zelfgemaakte hotdogs.

Generator Hostel: een avond op het politiecommissariaat

londresinsolite3

Een steenworp van Camden, de punkwijk van Londen met een bruisend nachtleven, ligt het Generator Hostel in het oude politiecommissariaat. Deze jeugdherberg verhuurt slaapzalen (ongeveer € 40 in het hoogseizoen) en privékamers (ongeveer € 100 per nacht). Het hotel heeft een bioscoop en een bar, waar geregeld concerten en andere leuke avonden georganiseerd worden. 

Cumberland Hotel: euforie van de Golden Sixties

londresinsolite2

Niet ver van Paddington Station vind je het Cumberland Hotel, waar je de suite ‘Jimi Hendrix’ kunt huren. Hier kwam de legendarische gitarist in september 1970 even relaxen na zijn Europese tour. De architecten riepen er de psychedelische sfeer van de jaren 1960 weer tot leven en maakten er een heiligdom van waar de artiest zelf vast ook graag had verbleven: kleurrijke strepen op het plafond, muren versierd met popart en knipsels uit muziektijdschriften en meubeltjes met dierenmotieven. Voor een nacht in deze suite, inclusief ontbijt en een fles whisky, reken je op € 460. 

Clink78: slapen in verzekerde bewaring

londresinsolite1

De hippe jeugdherberg Clink78 in Kings Cross vond onderdak in een voormalig gerechtsgebouw. hier werkte vroeger Charles Dickens en vond het proces tegen de punkrockgroep The Clash plaats. In de kelder van het hotel is een concertzaal ingericht, de ClashBAR, waar vaak opkomend talent optreedt, dat hier in ruil gratis mag overnachten. Maar jij betaalt voor een nacht in een cel of in verzekerde bewaring € 73. De prijzen voor een slaapzaal beginnen bij € 20. 

Good Hotel: gevangenis op de boot

londresinsolite7

Voor dit een hotel was, was het gebouw een opvangcentrum voor illegale migranten in Amsterdam. In oktober 2016 werd het per boot overgebracht naar Londen, waar het industriële en minimalistische design behouden bleef. Naast de 148 kamers heeft het complex ook een vergaderzaal, landschapskantoren en een gemeenschappelijke leefruimte. Het dakterras met tuin is op zonnige dagen toegankelijk, je vergaapt je aan het schitterende uitzicht op de Theems en de stad. Het Good Hotel is een vzw, alle winst wordt geïnvesteerd in liefdadigheidsprojecten, zoals een hotelopleiding voor asielzoekers of de scholing voor achtergestelde kinderen. De prijzen per nacht beginnen bij € 78.

Laatst aangepast op donderdag, 19 april 2018 09:03