Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Adresjes in Venetië: leuk, bijzonder en helemaal niet duur

Vaak denk je dat logeren in Venetië duur is... Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Wij zetten enkele betaalbare adresjes op een rij. Dat ze ook nog eens bijzonder zijn, krijg je er zomaar bij! Overnacht op een jacht of in een klooster. Of kies je liever voor een hippe herberg?

De formule Boat & Breakfast

Venise Yacht

Venetië is een stad op het water. Logeren op een boot lijkt dan ook een logische keuze. Verscheidene vaartuigen bieden 'Boat & Breakfast'-formules aan. Zo is er het hotel Sarah Sun Island, dat twee jachten heeft die aangemeerd liggen bij het eiland Sacca Fisola, tegenover de dogenstad. Je komt er na vier haltes met de vaporetto (bootbus). Kies uit een tweepersoonkajuit of een suite. Ze zijn klein maar heel mooi, hebben een douchekamer en een eigen toilet. Voor de afwerking van de kamers is met hout gewerkt. 's Ochtends ontbijt je in de salon. Als de zon op de afspraak is, kun je ook op het dek eten met uitzicht op Venetië... Is het echt te warm, spring dan gerust in het kanaal! De prijzen dan... Vanaf € 60 voor een nacht in een kajuit. De jachten blijven aan de kade, maar als je een toeslag betaalt, kun je een tochtje in de lagune maken.

Als je voor een luxejacht wilt gaan (in principe vanaf € 150 per nacht), zijn er voldoende 'Boat & Breakfast'-adresjes. Wat dacht je van de Motor Yacht Bert, 3 haltes met de vaporetto vanaf de Piazza San Marco. Ruimere kajuiten, chic meubilair en een bubbelbad.

Een nacht in een klooster

Venise Couvent

De ligging van het instituut San Giuseppe, tussen de Rialtobrug en de Piazza San Marco, is ideaal! Er woont een zustergemeenschap, maar toeristen kunnen er tijdens hun bezoek aan Venetië overnachten. Er is keuze uit 14 kamers (ook gezinskamers met 4 bedden). Ze zijn weliswaar spartaans (er is geen tv of airco), maar heel net. Als je hier overnacht, moet je je aan de avondklok houden (22.30 u in de winter, 23.00 u in de zomer). Tv en ontbijt zijn er niet, maar de prijzen zijn onklopbaar voor deze ligging: € 66 per nacht voor twee personen en € 90 voor de vierpersoonskamer.

Een hippe herberg die charme ademt

Venise Generator

De groep Generator Hostel, die ook present tekent in andere grote steden als Londen, Parijs, Berlijn, Barcelona en Rome, blaast oude industriële gebouwen nieuw leven in. Ze bieden voortaan onderdak aan trendy/vintage jeugdherbergen, maar het authentieke cachet blijft behouden. Er is ook veel oog voor comfort. De kamers met badkamer zijn voorzien voor koppels of gezinnen. De Generator in Venetië huist in een oude graanopslagplaats van 1855, op het eiland Giudecca. De oude balken, de mozaïektegels, de marmeren zuilen, de sierlijsten... alles is er nog en dat amper 10 minuten met de vaporetto vanaf de Piazza San Marco. Voor een tweepersoonskamer tel je hier € 100 neer, voor een vierpersoonskamer wordt dat € 130.

Laatst aangepast op zondag, 13 september 2015 14:46