Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Een nacht aan boord van de legendarische Queen Mary

Queen Mary ET

De Queen Mary mag dan wel al 60 jaar niet meer uitvaren, toch kun je er nog steeds overnachten. Het schip, dat aan wal ligt in de haven van Long Beach (Californië), is namelijk omgetoverd tot een hotel waar nieuwsgierigen en liefhebbers de luxe van de trans-Atlantische reizen uit de jaren 1930 heel even opnieuw kunnen proeven…

Toen de Queen Mary in 1936 werd gedoopt, stond ze bekend als het grootste luxepassagiersschip ter wereld. De ijzeren dame trotseerde de golven tot oktober 1967: toen had ze de Atlantische Oceaan maar liefst 1001 keer overgestoken met telkens meer dan 2000 bemanningsleden en passagiers aan boord, waaronder enkele beroemdheden zoals Clark Gable en Winston Churchill. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg het luxeschip een likje grijze verf en vervoerde het incognito Amerikaanse troepen.

Retrohutten voor een retroprijsje…

Queen Mary Cabines

Voor een overnachting op de Old Lady kun je tegenwoordig kiezen uit 314 eersteklashutten en 9 suites. Elke ruimte is uniek, maar de meeste zijn nog steeds versierd met het oorspronkelijke houtwerk en de typische art-decodetails. Laat je echter niet misleiden door het authentieke karakter: elke ruimte is voorzien van het nodige comfort. Terwijl de eerste passagiers zich moesten wassen met zeewater, kun jij genieten van een ontspannende douche met schoon water. Je kunt een overnachting boeken vanaf € 100 voor twee personen.

Verwen je smaakpapillen

Queen Mary Restaurant

Je zult je geen moment vervelen aan boord. Alleen al voor het eten weet je niet waar eerst kijken! Voor elk budget vind je wel een concept dat bij je past: verorber een sandwich bij de bakker, pauzeer even in de Tea Room om te genieten van een ontspannende Tea Time, een koffietje of een hamburger, dineer in het gastronomische restaurant in het Royal Salon terwijl je je vergaapt aan de art-deco-inrichting of pik een zondagsbrunch en een glaasje champagne mee in het Grand Salon met zijn 50 specialiteiten uit 5 continenten. Tussen al dat eten door loop je langs de vele winkeltjes of laat je je verwennen in de spa.

Rondleidingen en spookverhalen

Queen Mary Piscine

Vergeet ook niet om de boot eens te verkennen. Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten, van een klassieke audiotour tot een themarondleiding om de geschiedenis van het schip te ontrafelen, de coulissen te bezoeken of op spoken te jagen! Je leest het goed: nergens zou het vandaag meer spoken dan in de Queen Mary! Wees op je hoede als je naar het oude zwembad in het eersteklascompartiment loopt, waar twee drenkelingen zouden ronddwalen. Meerdere mediums zouden bovendien negatieve energie hebben opgevangen in de kleedhokjes van het zwembad, waar een vrouw aangerand zou zijn geweest. Volgende stops zijn de Queen’s Salon, waar je wel eens op een dame in een wit kleed kunt stuiten, hut B340, die je niet langer kunt huren (omdat het er met al dat volk te krap wordt), en de hut waarin Winston Churchill ooit verbleef. Je zou er nog de rook van zijn sigaren ruiken…

Meer info: www.queenmary.com

Laatst aangepast op vrijdag, 21 april 2017 10:56