Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

VAKANTIE MET JE TENEN IN HET ZAND, AAN DE CÔTE D’AZUR

Village Cap Estérel

De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar en dat is meteen de reden waarom de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur de op een na drukst bezochte vakantiebestemming van Frankrijk is. Alleen Parijs moet ze achter zich laten. De 700 km kust langs de Middellandse Zee is bezaaid met kreekjes, inhammen en stranden met kristalhelder water, het barst er van de beschermde natuurgebieden waar stadjes zich genesteld hebben en je kunt flaneren in legendarische havens, Cannes en Saint-Tropez om er maar een paar te noemen. Ontdek de Côte d’Azur samen met ons. Onze uitvalsbasis is het Village Pierre & Vacances Cap Estérel, pal aan zee, halfweg tussen deze twee beroemde steden!

Na nog geen uurtje rijden vanuit Cannes of Saint-Tropez sta je al in het Village Cap Estérel, een groen verkeersvrij gebied van maar liefst 210 hectare op de heuvelruggen rond Saint-Raphaël. En aan je voeten strekt zich de glinsterende Middellandse Zee uit. Kun je niet wachten om met je tenen in het zand te woelen? Langs het wandelpad ben je er zo! Je kunt natuurlijk ook op het treintje springen dat heen en terug rijdt tussen de baai van Agay en de club. Voor een frisse duik hoef je het clubdomein echter niet af, er zijn genoeg zwemparadijzen met buitenzwembaden en glijbanen. En het decor? Vuurrode bergen en adembenemende rotswanden die tot 615 meter hoog zijn. Vroeger hielden bandieten zich hier schuil, maar tegenwoordig zijn 14.000 hectare van dit uitzonderlijke natuurgebied beschermd. Er lopen wandelpaden door die je tot vlak bij de zee brengen.

Clubs voor kinderen van 3 maanden tot 17 jaar

Village Cap Estérel

Het Village Cap Estérel bestaat uit 3 woonwijken in Provençaalse stijl, waar je volledig ingerichte studio’s of appartementen huurt. Je slaat lokale ingrediënten in op de markt en kookt er thuis je eigen potje mee. Maar je kunt natuurlijk ook aanschuiven in een van de restaurants op het domein, waar ook bars en winkels te vinden zijn. En er is nog meer. Een golfterrein met 9 holes, een minigolf, sportvelden, een spa, een avonturenparcours en clubs voor kinderen van 3 maanden tot 17 jaar. En daarmee is de infrastructuur van het dorp compleet. Je hoeft het domein dus niet te verlaten, tenzij je je nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen natuurlijk.

Fréjus en Saint-Raphaël

Die nieuwsgierigheid wordt aan de Côte d’Azur vast en zeker bevredigd. Wandelingen in het groen, waterpret (kajakken, zeilen, paddlen, vissen…) vlak bij het dorp. In de nabijgelegen kustplaatsjes (Saint-Raphaël, 10 km, en Fréjus, 13 km) valt ook heel wat te beleven (terrasjes in de jachthaven, zomerevenementen, marktjes…). Heb je af en toe een portie cultuur nodig? Ook daaraan geen gebrek.

In de tijd van de Romeinen was Fréjus een belangrijke haven en een van de grootste steden langs de Middellandse Zee. Julius Caesar stichtte de stad in 49 v.Chr. en uit die periode zijn nog heel wat restanten te zien: voorwerpen in het archeologisch museum, delen van een oude aquaduct, een theater en een amfitheater (waar vroeger gevechten tussen roofdieren en gladiatoren werden gehouden voor niet minder dan 10.000 toeschouwers). Het monument wordt vandaag nog steeds gebruikt voor concerten, voorstellingen, films in de openlucht. ’s Avonds verandert het in een reuzendansvloer!

Dorpjes van sterren en parfum

Saint-Paul-de-Vence village des stars

Een paar kilometer het binnenland in liggen heel wat dorpjes met karakter hoog in de bergen. Redenen genoeg om er een daguitstap van te maken. Een uur rijden van Saint-Raphaël ligt Saint-Paul-de-Vence, een van onze lievelingsbestemmingen omwille van de typisch Provençaalse charme en de wandelingen in de voetsporen van kunstenaars en filmsterren die hier in de jaren 1920 bijna een vaste verblijfplaats hadden: Matisse, Picasso, Braque, Miro, Chagall, Prévert, Folon, Lino Ventura, Yves Montand en Simone Signoret die elkaar hier in 1951 leerden kennen en er ook in het huwelijksbootje stapten.

shutterstock 221990992

Wat dichter bij Le Cap Estérel (45 minuten) ligt Grasse, nog zo’n must. De wereldhoofdstad van de parfum kweekt drie bloemvariëteiten die een hoofdrol hebben gespeeld in de geschiedenis van de parfumerie (jasmijn, roos en tuberoos). Er staan ook een dertigtal fabrieken met een eigen merk (zoals Fragonard) of die samen met de grote namen (Dior, Givenchy...) luxueuze geuren ontwikkelen. Je kunt ze gratis bezoeken (al word je wel handig langs de fabriekswinkel geleid!) en bij sommigen kun je een workshop ‘leerling-parfumeur’ volgen. Je eigen creatie mag je meenemen naar huis!

De Villages Pierre & Vacances

Encadré ou concours 1

De groep Pierre & Vacances telt 360 vakantieparken, waarvan 17 ‘Villages’ met 3 en 4 sterren, toegespitst op gezinnen, met aangepaste logies (appartementen, huizen en/of villa’s, volledig ingericht) en heel wat diensten en activiteiten voor alle leeftijden: waterpretparken, clubs voor baby’s vanaf 3 maanden oud, kinderen en tieners tot 17 jaar; restaurants, bars en winkels; benodigdheden voor de baby, een spa met verzorgingen, animatie en verschillende soorten sport: golf, strandzeilen, zumbalessen, goochelworkshops, een schattenjacht, excursies…

Frankrijk, Spanje en de Antillen

Villages

Dorpjes waar je alleen mag wandelen of fietsen liggen meestal in een schitterende natuur: de duinen bij Belle Dune langs de Opaalkust, de uitgestrekte groene tuin van Normandy Garden, aan de Atlantische Oceaan in Les Moliets en Lacanau, op de pieken van de Ardèche in Le Rouret, tussen de dennen met uitzicht op de golf van Saint-Tropez in Les Restanques, langs de lagunes van Sainte-Anne (Guadeloupe) en Sainte-Luce (Martinique), en natuurlijk langs de Middellandse Zee in de dorpjes op Fuerteventura en in Catalonië in Spanje…

Prijs en info

chambres aux villages de Pierre & Vacances

De prijs hangt af van de bestemming en de periode, maar op de website van Pierre & Vacances staan promoties vanaf € 590 per week in de zomer, met overnachting voor 2 personen, en vanaf € 700 voor 4 personen.

Inlichtingen: www.pierreetvacances.com

CEL110794

Encadré ou concours 2

shutterstock Cap de lEstérel 1308249493

Laatst aangepast op vrijdag, 24 mei 2019 11:33