Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

VAKANTIE IN DE GRAND NARBONNE MÉDITERRANÉE

HET LEVEN DOOR EEN ROZE BRIL IN DE AUDE PAYS CATHARE

Aude_Narbonnaise_ET

De Grand Narbonne Méditerranée, diep in het zuiden van Frankrijk, is dé bestemming in de Aude Pays Cathare voor wie graag met de voetjes in het zand zit. Halfweg tussen Montpellier, Carcassonne en Perpignan liggen zandstranden en kustplaatsjes als Leucate en Gruissan, het duizend jaar oude erfgoed van Narbonne, de ongerepte natuur van het Parc naturel régional de la Narbonnaise, het Canal du Midi, de wijnbouwersdorpjes en natuurlijk de heerlijke lokale gastronomie met vis en vlees en gerenommeerde wijnen (Corbières, Fitou, Minervois). Onze tips & tricks voor een geslaagde kennismaking met alle troeven van deze zonnige regio. Met een rechtstreekse vlucht Charleroi-Carcassonne of de TGV Brussel-Narbonne sta je er zo!

Saint-Pierre la mer: plezier en strand

Aude_Narbonnaise_Saint_Pierre_1

De kust van de Aude wemelt van de leuke badplaatsjes met zicht op de Middellandse Zee en dat amper een paar kilometer van het historische hart van Narbonne. Saint-Pierre la mer is een van de ‘strandbestemmingen’ die een plekje boven aan je lijst verdienen. In de zomer pik je er een concert mee, bezoek je een markt of trek je naar een of ander feest. En overal waar je kijkt, is er de natuur: uitgestrekte stranden met fijn zand, lagunes vol flamingo’s en het beschermde Massif de la Clape ernaast, waar je tussen de wijngaarden wandelt of fietst. Geniet van het zicht op de zee in de diepte en stop even voor een proeverij van een van de internationaal bekroonde wijnen.

Logeren in de buurt van Saint-Pierre la mer

Aude_Narbonnaise_Saint_Pierre_2

Keuze genoeg hier: gastenkamers, campings, vakantiehuisjes en gîtes, in Saint-Pierre la mer zelf of in de omgeving. Wij pikten er dit huurhuisje uit: de Gîtes de Saint-Félix*** in Vinassan, 10 minuten rijden van het strand en van Narbonne. De kamers werden ingericht in de oude paardenstallen van het kasteel van Saint-Félix, dat omstreeks 1870 helemaal uit steen werd opgetrokken. De studio en 4 appartementen met 1 of 2 kamers (goed voor 70 m²) geven uit op een schitterend park met zwembad. Prijs vanaf € 60 per nacht.

Port-La Nouvelle, de gezinsbestemming

Aude_Narbonnaise_Port_La_Nouvelle_1

Een paar kilometer ten zuiden van Narbonne liggen niet alleen zee en meren, maar ook het dorpje Port-La Nouvelle. Onder een stralende zon loop je over de nieuwe zeepromenade en drink je een glas terwijl je uitkijkt over de zee en in de verte de rotsen van Leucate. Bouw met je kinderen een zandkasteel of huur een rosalie (een soort gocart, wat je maar weinig ziet aan de Franse stranden). De vuurtoren is het herkenningspunt in het hele stadje en geeft de haven een retro feel. Het is een komen en gaan van boten en in de kraampjes waar de vissers hun dagverse vangst aan de man brengen, is het gezellig druk.

Waar slapen in Port-La Nouvelle?

Aude_Narbonnaise_Port_La_Nouvelle_2

Wakker worden en meteen het strand zien? Dan raden wij je het hotel Méditerranée*** aan met zijn comfortabele kamers, waaronder een gezinskamer en enkele kamers met vrij uitzicht op de zee. In het restaurant worden verse streekproducten geserveerd. Natuurlijk bestel je zoals iedereen een bord zeevruchten. De prijzen zijn betaalbaar: kamer met zeezicht vanaf € 84, gezinskamer met zeezicht vanaf € 93. Halfpension: + € 32 per volwassene en + € 21 per kind.

Huur je liever een huisje of een appartement, dan loop je even langs bij een gespecialiseerd kantoor, dat het huisje van je dromen voor je zoekt en daarbij rekening houdt met je budget en je voorkeur (bij het strand, met zwembad). Het Agence du Soleil heeft honderden locaties in de regio Grand Narbonne in zijn portefeuille, je bekijkt ze op de website.

De leukste activiteiten aan de Middellandse Zee

De lagunes verkennen met de kajak

Aude_Narbonnaise_Kayak

Wat de kust van de Aude zo bijzonder maakt, is dat ze bezaaid is met meren, allemaal indrukwekkende – maar broze – natuurgebieden. Het ideale transportmiddel is de catamaran, de paddle of de kajak. De watersportclub van het dorpje Sigean organiseert de hele zomer tochtjes met de kajak, inclusief wijnproeverij (voor wie dat wil) op een schitterend eiland.

Wandelen en mountainbiken

Aude_Narbonnaise_VTT

Ben je sportief? Of heb je het hele gezin mee? Wil je er voor een paar uur tussenuit of liever een hele dag? Hugo verhuurt mountainbikes, stadsfietsen en elektrische fietsen met kinderstoeltje, maar je kunt ook met hem mee voor een themarit: natuur, streek, wijn… Fietsen is een leuke manier om de vijvers, rivieren, wijngaarden, zoutpannen… van het Parc naturel régional de la Narbonnaise te verkennen.

Themaparken en koninkrijkjes voor de kids

Aude_Narbonnaise_Enfants

Zijn de kinderen het strand en de zee beu? Geen probleem! Langs de kust van de Aude liggen heel wat speelterreinen en plekjes waar ze zich kunnen uitleven. We noemen er een paar: het Réserve Africaine van Sigean, een 300 ha groot dierenpark waar 3800 dieren leven, die je door het autoruitje kunt zien (leeuwen, Tibetaanse beer, giraffen, neushoorns...), maar je mag ook te voet het park in (olifanten, dromedarissen, chimpansees, alligators...). We vermelden ook graag het Parc Aventure in Leucate, het zwembad van Narbonne en zijn nieuwe ‘jump in water’, de ruitercentra, de honingboerderijen en chocoladefabriekjes!

Een duik in de geschiedenis van Zuid-Frankrijk

Aude_Narbonnaise_Patrimoine

Narbonne ligt op een boogscheut van het strand, amper 20 km. Er is heel wat te doen en dan bedoelen we niet alleen oude stenen en middeleeuwse overblijfselen. 10 km verderop maak je een ommetje door Le Somail. Als we het mooiste haventje langs het Canal du Midi moeten kiezen, dan is het wel dit. Het kanaal zelf werd in de 17de eeuw gegraven om de Atlantische Oceaan te verbinden met de Middellandse Zee. Vandaag is het helemaal voorbehouden voor de pleziervaart. En dan zijn er overal waar je kijkt wijngaarden, romaanse kapelletjes, archeologiemusea die je onderdompelen in het rijke verleden van het zuiden van Frankrijk.

Zie alle activiteiten

Nog meer informatie over de Grand Narbonne Méditerranée

Vraag de (gratis) vakantiegids 2019 op bij het Bureau voor Toerisme Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

De website bij uitstek: visit-lanarbonnaise.com

En voor nog meer ontdekkingen: Carcassonne en de kastelen van het Pays Cathare liggen maar een paar kilometer verderop! Meer info: www.audetourisme.com

Laatst aangepast op vrijdag, 26 april 2019 10:17