Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

EUROPA-PARK: EEN GEK, GEK, TE GEK PRETPARK, 3 UUR VAN BELGIË

Europa Park Voletarium

Europa-Park is in 2018 al voor de vierde keer op rij door het internationale gespecialiseerde magazine Amusement Today verkozen tot ‘beste pretpark ter wereld’. Het 95 ha grote park ligt in het Zwarte Woud, amper drie uur rijden vanaf de Belgische grens. Je vindt er attracties voor alle leeftijden en alles is geïnspireerd op Europese landen. Het wemelt er van de restaurants (waaronder eentje met een Michelin-ster) en binnenkort komen daar een zesde hotel en een nieuw waterpretpark bij. Het park gaat pas op 6 april open voor het seizoen 2019 en de paasvakantie, maar wij mochten al een keer binnenpiepen in het drukste park van Duitsland, waar jaarlijks 5,6 miljoen bezoekers komen genieten...

Al sinds het park voor het eerst openging, in 1975, is het in familiebeheer. Het domein van 16 ha ligt in Rust, de toegangspoort tot de Elzas. De familie Mack, die al sinds de jaren 1920 roetsjbanen maakt, kwam na een bezoek aan de Verenigde Staten op het idee om haar eigen pretpark te openen, waarin ze al haar toestellen zou kunnen laten zien. 44 jaar later is het pretpark uitgegroeid tot 95 ha, waar dit jaar nog eens 45 ha bijkomen. Het nieuwe hotel Krønasår sluit rechtstreeks aan op Rulantica, een nagelnieuw waterpretpark met als thema de mysteries van het Hoge Noorden (zie verder).

Virtual reality terwijl je wacht!

EUROPA1

In het Europa-Park loop je tussen 15 themazones, die ieder verwijzen naar een Europees land. Je bewondert de typische architectuur, de tradities, de gastronomie… In één dag tijd maak je een reisje langs Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië, IJsland, Ierland, Nederland, Rusland, Portugal en Spanje. In elke wijk probeer je allerlei attracties uit, ze zijn er voor alle leeftijden. Durf jij op een van de grote stalen achtbanen? In de Eurosat–Coastiality krijg je er zelfs een VR-ervaring bij. Je mag even meespelen in de science-fictionblockbuster ‘Valérian et la Cité des Mille Planètes’ van Luc Besson. En je hoeft daarvoor niet te wachten tot je op de draaimolen zit. Dat maakt het aanschuiven in de wachtrij minder saai! Deze attractie maakt gebruik van de 'Coastiality'-technologie, het waarmerk van het Europa-Park, dat het eerste ter wereld was waar je met een VR-brilletje op je neus op een roetsjbaan mag stappen. Van reality-kriebels in de buik gesproken!

De show van Beertje Paddington

Europa Park Paddington

Nog niet genoeg van multimedia-ervaringen? Op naar het Voletarium dan maar, de grootste dynamische vluchtsimulator van Europa, die je meeneemt voor een vlucht boven de mooiste regio’s van het continent. In de Magic Cinema 4D en de 360°-bioscoop ‘Le Dôme des Rêves’ krijg je de nieuwste films van 2019 te zien. Voeg daarbij nog 23 uur per dag voorstellingen, eigen creaties of grote producties: stuntmannen, de ijsshow van Beertje Paddington, de musical ‘Rulantica’ en nog veel meer.

Tweesterrenrestaurant in de vuurtoren

EUROPA 3

In het Europa-Park krijg je bijzondere ervaringen voorgeschoteld en dat mag je ook letterlijk nemen. Elke wijk en ieder hotel heeft zijn eigen culinaire adresjes. Alles samen zijn er niet minder dan 74 bars, cafés en restaurants die je in telkens weer een andere wereld onderdompelen: een Ierse pub, een Duitse Biergarten, een Griekse taverne, een Italiaanse pizzeria en pastaria, een Franse bistro, een Spaanse bodega, een Zwitserse wijnkelder… We geven graag een speciale vermelding voor de originele Magellan Lounge in een reproductie van een 16de-eeuws zeilschip en voor de Foodloop, het eerste loopingrestaurant van onze planeet (foto). Je bestelt je hapjes en drankjes op een aanraakscherm en je krijgt alles via een lopende band, compleet met looping, geserveerd! Ook echte fijnproevers komen aan hun trekken. Voor jullie is er het restaurant Ammolite, op de begane grond van de vuurtoren bij hotel Bell Rock. Chef Peter Hagen-Wiest kreeg er twee prestigieuze Michelin-sterren, waarmee het Europa-Park het enige pretpark ter wereld is dat een bekroond restaurant op zijn domein telt.

Slapen in een hutje of een Spaans paleis

EUROPA 4

Net zoals er restaurants zijn voor ieders smaak, zijn er ook kamers waar iedereen wel zijn zin vindt. Kies je voor luxe, dan zijn er de viersterrenhotels met zwembad, wellness en themasuites: het Bell Rock in New Englandstijl (met overnachting boven in de vuurtoren!), het Portugese klooster Santa Isabel of het Colosseo, een knipoog naar het antieke Rome (foto). Ook Spanje is goed vertegenwoordigd met twee viersterrenhotels: het paleis El Andaluz en de middeleeuwse vesting Castillo Alcazar. Is je budget wat minder ruim bemeten of houd je van de natuur, dan kun je terecht op de camping (voor tenten en caravans) tussen de bomen of op het Camp Resort, een dorp met een westernlook bij het water, waar je tipi’s, woonwagens of rondhouten hutjes kunt huren. Alle adresjes organiseren ook leuke animatie. Zo kunnen de kleintjes inschrijven voor een schattenjacht of, waarom niet, een avondje disco!

Night at the Museum en waterpretpark van het noorden

EUROPA 5

Elk jaar valt er wel wat nieuws te beleven in het Europa-Park, maar het seizoen 2019 is wel heel verleidelijk. Eind mei opent het Krønasår, dat het aanbod van vijf hotels uitbreidt. Het is ingericht als een groot natuurhistorisch museum vol boeken en vreemde spullen. Je waant je er op de filmset van ‘Night at the museum’, zo is ons toch verteld. Het etablissement telt 7 verdiepingen en 277 kamers (foto), 2 restaurants (een gastronomisch en een gezinsrestaurant) en een bar met vrij uitzicht op de fjorden en de haven van Rulantica, nog zo’n nieuwigheid van 2019 (verwacht voor het einde van het jaar). Rulantica ligt samen met het Krønasår op de extra 45 ha die binnenkort ingewijd worden in het Europa-Park. Maar vergis je niet, Rulantica is geen waterpretpark zoals de andere. Geen wuivende palmen dus, maar wel de ‘mythische sfeer van het Hoge Noorden’, met 8 themazones verdeeld over 32.600 m² indoor en 800 m² outdoor. Je leeft je uit op de 25 aqua-attracties, waaronder 17 sensatieglijbanen, het grootste golfslagbad van Duitsland, een wildwaterbaan en een buitenbad van 500 m² met 500 ligstoelen om lekker van het zonnetje te genieten. Het waterpretpark zal het hele jaar geopend zijn.

Voor meer informatie: www.europapark.de

Laatst aangepast op vrijdag, 26 april 2019 10:20