Afdrukken
Tweet
Keuken • Vietnam
Lenterolletjes
Ingrediënten:

12 loempiavellen 2 soeplepels arachideolie 2 gedroogde zwarte champignons 200 g varkensgehakt 2 fijngesneden sjalotten 2 fijngehakte teentjes knoflook 50 g bamboescheuten (in plakjes gesneden) 75 g geraspte wortelen 50 g sojascheuten 1 soeplepel sojasaus 2 soeplepels Thaise vissaus Frituurolie

Bereiding:

Laat de champignons +/- 10 minuten weken in warm water. Verwarm ondertussen de arachideolie in de wok op een hoog vuur. Voeg het gehakt toe en laat +/- 5 minuten bakken. Neem het vlees uit de wok en laat in dezelfde pan de look, de wortelen en de sjalotten fruiten. Voeg ook de bamboe- en sojascheuten en de Thaise vissaus toe en laat alles 2 minuten bakken. Laat alles afkoelen en meng het vlees en de groenten. Laat intussen de loempiavellen ontdooien. Snijd ze, indien nodig, in vierkanten die groot genoeg zijn om een lepel van het mengsel op uit te spreiden. Vouw de vellen rond de vulling en maak er compacte rolletjes van. Kleef de randen van de vellen dicht met water. Frituur de lenterolletjes gedurende +/- 5 minuten. Laat ze even uitlekken om het overtollige vet te verwijderen. Breng op smaak met Thaise saus.

Vietnam: Lenterolletjes
Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 13:58