Afdrukken
Tweet
Keuken • Thailand

Gamba's en rundvlees met groenten in de wok

Ingrediënten voor 4 personen

200 gr rundsfilet 200 gr gamba’s rijst (1 zakje gekookte rijst voor 4 personen) 150 gr sojascheuten 1 groene paprika 2 uien 8 soeplepels sojasaus 3 soeplepels olie zout, peper

Bereiding

Snij het rundvlees in fijne plakjes van ongeveer 3 cm lang. Doe hetzelfde met de paprika en de uien. Bak alles in een wok (of een andere grote pan) in een klein beetje olie en voeg er daarna de sojasaus aan toe. Wanneer het vlees en de groenten bijna gaar zijn (het rundvlees moet mals zijn maar de groenten nog knapperig), mogen de gamba’s toegevoegd worden. Roer regelmatig om tijdens het bakken. Breng ondertussen water aan de kook en leg er de rijst in (volg de kooktijd die aangeduid staat op het pakje). Warm opdienen.

Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 13:47