Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres
SPANJE: regio Madrid

Dessert: pestiños (honingkoekjes)

Ingrediënten (voor een 50-tal honingkoekjes)

300 g bloem, 4 soeplepels vergine olijfolie, 1 glaasje witte wijn, citroenschil, 2 soeplepels anijszaad, 250 g vloeibare, honing, bloemsuiker

Bereiding

Verhit de olijfolie samen met de citroenschil. Haal van het vuur en verwijder de citroenschil. Voeg het anijszaad toe en laat afkoelen. Giet de afgekoelde olijfolie in een kom en voeg de wijn en de bloem toe. Meng goed tot u een glad deeg bekomt. Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad, en laat 30 minuten rusten. Rol het deeg met een deegrol uit tot een dunne schijf. Snij rechthoeken uit het deeg van zo’n 6 x 10 centimeter. Plooi de rechthoeken tot ruiten of rol ze tot sigaren. Bak de ‘pestiños’ (slechts een paar koekjes per keer) in een grote hoeveelheid zeer hete olie. Laat uitlekken en afkoelen. Verhit de honing zachtjes met een beetje water en breng aan de kook. Haal de honing van het vuur en drenk de koekjes erin. Laat de koekjes nogmaals uitlekken en bestrooi ze voor het opdienen met bloemsuiker.

Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 14:08
 

RSS Feed

RSS Feed