Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Mallorcaanse soep

Ingrediënten voor 6 personen

500 g prinsessenboontjes (vers of diepgevroren) ½ groene kool ½ bloemkool 1 pakje diepgevroren erwtjes (ca. 500 g) 6 sneden brood 4 grote aardappelen zout, peper

Bereiding

Hak de prinsessenboontjes in twee en snijd de kolen en aardappelen in kleine stukjes. Kook alles gaar in kokend water met zout en een beetje peper. Rooster de sneetjes brood ondertussen lichtjes en snijd ze onmiddellijk in 5 of 6 stukken. Mix de groenten niet wanneer ze gaar zijn, maar giet ze samen met het kookvocht in kommetjes. Verdeel de stukjes brood over de soep in de kommetjes, en dien warm op: een echte opkikker. Eventueel kan u nog stukjes spek, gehaktballetjes of vleesrestjes toevoegen.

Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 14:05