Afdrukken
Tweet
Keuken • Portugal
Voorgerecht: Portugese venusschelpjes
Ingrediënten voor 4 personen:

500 g venusschelpen 1 bosje koriander 1 teentje knoflook 1eetlepel olijfolie 1 eetlepel vetstof 2 eetlepels bloem (om op te drogen) 1 bosje peterselie 1 grote ui 1 laurierbaadje Zout en peper

Bereiding

Laat de schelpen uitlekken. Hak de ui, de look, de helft van de peterselie en de helft van de koriander fijn. Laat alles 2 minuten op een heel zacht vuur in de olijfolie en de vetstof stoven. Spoel de uitgelekte schelpen onder stromend water gedurende 2 tot 3 minuten. Doe de schelpen in een pot met de rest van de koriander en de peterselie en het laurierblaadje. Voeg geen water toe, zet een deksel op de pot en wacht tot de schelpen zich openen. Dat kan 8 tot 10 minuten duren. Breng op smaak met de pepermolen en serveer in de kookpot of in een gesloten, voorverwarmd bord. Serveer met een kwart van een citroen en bruin brood, voor de saus.

Portugal: Portugese venusschelpjes (voorgerecht)
Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 13:59