Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres
Keuken • Marokko
Tagine met pruimen
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

1.5 kg lamsrug of -schouder (of schaap, eventueel 2 kippen in stukken gesneden) 500 g pruimen 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes 200 g amandelen 1 koffielepel peper ½ koffielepel saffraan 1 stokje kaneel 1 koffielepel gemalen kaneel 2 fijngehakte uien 200 g boter 4 eetlepels suiker (of honing) 4 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken en doe het, samen met zout, peper, saffraan, het kaneelstokje, de ui en de boter in een vuurvaste schotel. Zet het vlees op een middelmatig vuur en voeg twee grote glazen water toe. Dek de schotel af, maar draai het vlees af en toe om. Voeg, indien nodig, nog wat water toe. Neem het vlees uit de schotel wanneer het gemakkelijk loskomt. Giet vervolgens de pruimen in de schotel. Kook de pruimen ongeveer 15 minuten en voeg dan de kaneel en de suiker (of honing) toe. Laat de pruimen uitkoken tot er een saus ontstaat die niet te dik is. Breng de saus op smaak. Voeg het vlees opnieuw toe zonder de pruimen te pletten en haal alles vervolgens van het vuur. Bak de amandelen een paar minuten in olijfolie. Voeg ze bij het vlees en doe alles in een tajine. Laat het geheel nog zo’n 15 minuten stoven op een zacht vuur. Werk de schotel af met de sesamzaadjes.

Marokko: Tagine met pruimen
Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 14:00