Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres
Keuken • Marokko
Pastilla met melk
Ingrediënten voor 2 personen

1.5 liter melk 4 eetlepels rijstpoeder 1 glaasje oranjebloesemwater (facultatief) 50 g boter 250 g gemalen amandelen 20 suikerklontjes 30 brickdeegblaadjes Frituurolie Brickdeegbladges

Bereiding:

Bereiding van de melksaus Breng de melk aan de kook met de suiker, voeg vervolgens de rijst, het oranjebloesemwater en de boter toe. Laat het mengsel indikken, maar niet te veel. Haal de bereiding van het vuur om af te koelen. Verhit de gemalen amandelen in een bodempje kokend hete olie, voeg een half (klein) glas poedersuiker toe en haal het mengsel van het vuur. Bereiding van het dessert Snijd de brickdeegblaadjes in ronde stukken en laat ze per twee bruin bakken in een pan kokende olie. Laat uitlekken. Plaats de blaadjes dertig minuten voor het serveren in een oven op zachte temperatuur, gedurende 15 minuten. Leg de blaadjes daarna per drie in een groot bord en bestrooi ze met het amandelpoeder. Bedek met twee andere blaadjes. Giet de melksaus hierover. Herhaal deze bewerking meermaals om een stapel ‘gevulde’ brickdeegblaadjes te krijgen. Giet een laatste scheut melksaus op de stapel en werk eventueel af met kaneelpoeder. Dit is een erg licht en verfrissend dessert, wanneer de melksaus een half uur voor het serveren in de koelkast wordt geplaatst.

Marokko: Pastilla met melk
Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 14:01