Afdrukken
Tweet
Keuken • Japan
Sushis
Ingrediënten:

200 g Japanse rijst (gebruik niet eender welke rijst, sushirijst moet compact zijn) 1 soeplepel suiker 3 soeplepels rijstazijn (zachte azijn) ½ koffielepel zout 4 noriblaadjes 1 gepelde avocado 150 g krabsticks (in plakjes) of surimi Wasabi Mayonaise Tuinkers 1 dl sojasaus Huishoudfolie

Bereiding

Was de rijst en giet hem in een pan kokend water. Laat 20 minuten koken. Overgiet de rijst met de rijstazijn, het zout en de suiker, meng het geheel goed en laat afkoelen. Snijd in tussentijd de avocado in plakjes en besprenkel met rijstazijn. Spreid een noriblaadje uit op een stuk huishoudfolie en schik daarop een laag rijst van anderhalve centimeter. Laat wel aan elke kant een rand van +/- 2 centimeter vrij. Spreid een beetje wasabi en mayonaise uit op de rijst. Leg daarop in de breedte de plakjes avocado en krab en bedek met tuinkers. Rol het noriblaadje met de rijst voorzichtig op en kleef het vrije uiteinde vast met wat water. Volg voor de andere sushi’s dezelfde werkwijze. Serveer met sojasaus.

Japan: Sushis
Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 13:57