Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres
Keuken • Griekenland

Moussaka

Ingrediënten voor 6 personen

1 kilo aubergines in schijfjes gesneden, 1 kilo aardappelen in schijfjes gesneden, 2 kopjes olijfolie, ½ kilo kalfsgehakt, 1 glaasje wijn, 1 ui, fijngehakt, 2-3 rijpe tomaten, 200 g geraspte kaas, zout, peper

Bereiding

Bak de aubergines en de aardappelen. Laat 2-3 uur uitlekken in een vergiet om ze van de overtollige olie te ontdoen. Maak vervolgens het gehakt klaar. Neem een middelgrote pan, laat de ui fruiten in olijfolie en voeg het gehakt toe. Bak gedurende 3 à 4 minuten en besprenkel met de wijn. Doe er de tomaten, zout en peper bij en laat het geheel 20-25 minuten garen. Giet er wat water bij indien nodig. Neem een ovenschaal en leg er een laag aardappelen, een laag aubergines en een laag gehakt in. Herhaal dit procédé tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, en sluit af met een laag gehakt. Giet er de bechamelsaus over (waarin u de kaas hebt vermengd), en zet in de oven gedurende 40-45 minuten op 180°C, tot er zich een korstje vormt.

Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 13:52