Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres
Keuken • Frans Polynesië
Curry van garnalen met bananen
Ingrediënten (voor 4 personen)

• 1 soeplepel olie of boter • Een twintigtal dikke, ongepelde garnalen/persoon (meer indien het je hoofdgerecht is) • 1 doosjes room (al dan niet light) • 1 soeplepel zachte curry • 3 soeplepels vermalen kokosnoot • vermalen peterselie • 2 bananen • 1 soeplepel bindmiddel voor de witte saus • een beetje zout

Bereiding

Meng de room en de 2 bananen. Kook de garnalen in een pan met olie of boter tot ze een lichtjes gegrild zijn. Voeg er een beetje zout en 1 koffielepel vermalen kokosnoot, zachte curry en peterselie (bewaar de rest voor de bereiding van de saus) aan toe. Warm de bananen met room op in een steelpan en voeg er de overschot van de kokosnoot, zachte curry en peterselie aan toe en vergeet het bindmiddel voor de saus niet. Voeg er vervolgens het kookvocht van de garnalen aan toe en meng. Opdienen met de rijstsoort die je verkiest.

Frans Polynesië: Curry van garnalen met bananen
Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 14:00