Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres
Keuken • België

Paling in ‘t groen

Ingrediënten voor 6 personen

2 kg schoongemaakte paling in stukken van 5 cm, 100 g boter, 2 eieren, 1 soeplepel zetmeel, 50 cl droge witte wijn, 1 citroen, 1 ui, peper en zout

Kruiden voor ‘in ‘t groen’: 400 g verse spinazie, 200 g zuring, 30 g peterselie, 30 g kerve, 50 g dragon, 1 takje salie (enkel de blaadjes), 1 takje munt (enkel de blaadjes), 1 takje selderij, 2 sjalotten

Bereiding

Braad de stukken paling met de fijngesneden ui in hete boter. Bevochtig de gehakte kruiden met de wijn en eventueel wat water en voeg ze op het laatste moment toe. Werk af met wat peper en zout. Laat alles gedurende 15 minuten sudderen. Meng ondertussen, van het vuur, het eigeel van de 2 eieren met het zetmeel en het citroensap. Overgiet de paling met dit mengsel en meng goed. In het traditionele recept gebruikt men rivierpaling. Gebruik bij voorkeur geen zeepaling, want die wordt te papperig bij het koken.

Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 13:41