Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

Keuken • België Garnaalkroketten

Ingrediënten voor een twintigtal stuks

200 g bloem, 400 g gepelde grijze garnalen, 6 eieren, 1 liter melk, 200 g geraspte gruyèrekaas, 250 g margarine of boter, zout, peper, paneermeel

Bereiding

Laat de boter smelten (bij voorkeur in een Teflon-pot of -wok, zodat de bereiding niet aanbakt) en voeg de bloem toe. Zorg ervoor dat u een grote deegbal vormt, die u vervolgens verdunt door er zachtjes en onder voortdurend roeren melk aan toe te voegen. Ga zo door tot u een massa hebt van gemiddelde dikte. Doe er 2 eierdooiers bij, zout en peper (naar smaak) en blijf krachtig roeren. Voeg desnoods nog wat melk toe. Daarna mogen ook de garnalen erbij. Meng alles goed voor u de gruyère toevoegt. U moet een stevige, egale massa bekomen, die u minstens een nacht in de koelkast laat rusten. Zet de volgende dag drie diepe borden klaar: de eerste met 4 geklopte eieren, de tweede met paneermeel en de derde met bloem. Haal de bereiding uit de koelkast en maak kleine rolletjes (of ronde of vierkante plakjes). Haal de rolletjes door de eieren alvorens ze door de bloem te rollen, daarna weer in de eieren en ten slotte door het paneermeel. Laat de kroketten enkele uren rusten alvorens ze te frituren. Bij voorkeur serveren met gefrituurde peterselie en citroen.

Laatst aangepast op dinsdag, 08 februari 2011 13:35