Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

FRANKRIJK

Bestemming Dordogne Périgord

Dankzij de nieuwe vliegroute Charleroi-Bergerac ligt België nu weer wat dichter bij de Périgord. De Dordogne, een departement in het zuidwesten van Frankrijk, heeft een belangrijk cultureel en gastronomisch erfgoed. Na Parijs is dit dan ook het departement dat de meeste geklasseerde toeristische trekpleisters telt...

De vier kleuren van de Périgord

De GROENE Périgord is de groenste regio in het noorden van het departement, met het Pays du Nontronnais, de Val de Dronne en het regionaal natuurreservaat Périgord Limousin.

De WITTE Périgord omvat het land van Périgueux en de vallei van de Isle. De streek dankt zijn benaming aan de krijtachtige bodem die een witte schijn geeft aan de stenen. De streek ligt in het midden van het departement en wordt doorkruist door de rivieren Auvézère en Isle.

De PURPEREN Périgord is de regio in het zuidwesten van Aquitaine. Hier ligt Le Pays du Grand Bergeracois met zijn wijngaarden en zijn bastides, de ‘nieuwe’ middeleeuwse steden. Het is omwille van de wijn dat men het hier over de ‘purperen’ Périgord heeft.

De ZWARTE Périgord in het zuidoosten is het land van de Sarladais, met zijn schaduwrijke eikenbossen. Hier bevinden zich het internationale centrum van de prehistorie van de vallei van de Vézère en ook de vallei van de Dordogne met zijn befaamde kastelen.Laatst aangepast op zondag, 04 april 2010 20:50