Naam:
Email:
Artikels


PDF Afdrukken E-mailadres

De Stichting Folon: ideaal voor een daguitstap met het gezin!

Fondation_Folon1ter

Fondation_Folon_Visite_Belgique

Op een boogscheut van Brussel, te midden van het prachtige Solvaypark in Terhulpen dat zich over 227 hectare uitstrekt, ligt de Stichting Folon. U kan er een 300-tal werken ontdekken van de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon: zijn aquarellen, etsen, affiches en beeldhouwwerken staan er opgesteld in een originele, allesbehalve saaie scenografie, die een dialoog tot stand brengt tussen de kunstwerken en hun bekoorlijke omgeving. Dankzij muziek, films en optische effecten komt het parcours, dat door Folon zelf werd uitgedacht, helemaal tot leven. Het resultaat is een krachtige en betoverende tentoonstelling, waar zowel jong als oud nog lang zullen aan terugdenken. En waarom zou u na het bezoek aan de tentoonstelling niet ook eens gaan wandelen in het park? Tussen de veldbloemen en langs de vijvers geniet u in alle rust van allerlei fauna en flora.

ANIMATIES VOOR HET GEZIN EN HET GROTE PUBLIEK

Fondation_Folon2

Tip! Gezinsforfait

Vrij bezoek aan het museum voor 2 volwassenen + 3 kinderen: € 18. Tijdens de schoolvakanties: € 15.

*17 mei: "Een luchtje scheppen met het gezin"

Feestelijke dag rond lucht en milieu, in het kader van de Internationale Dag van het Gezin: voorstelling van het interactieve museumboekje, kunstworkshop (vliegers beschilderen), vliegerdemonstratie, tentoonstelling van vliegers van Folon, sprookjeswandelingen, marktschreeuwers, ...

*7 oktober: "Feest in de boomgaard"

Deelname aan het boomgaardfeest van het Gewestdomein Solvay. Museumbezoek met pedagogisch koffertje (ontdekkingsfiches) rond het thema "Ecologie en natuur" en met een boekje in de vorm van een staalkaart, workshop voor jong en oud.

*18 november: "Internationale dag van de Kinderrechten" Gezinsdag

Interactief bezoek aan het museum, met een pedagogisch koffertje en interactieve fiches, kunstworkshop over het thema (initiatie tot de aquarel), quiz over de kinderrechten in de vorm van een vouwspelletje, vertoning van de film "Een giraf in de regen".

* in het frans

LEUKE TENTOONSTELLINGEN IN 2012!

9 maart - 25 maart: "Autre Reg’Art"

In samenwerking met de vzw "Pêcheur de Lune" ontvangt de Stichting Folon andersbegaafde kunstenaars. Ze stellen hun werken tentoon en verkopen ze ten voordele van misbruikte kinderen. Info: www.pecheurdelune.be

28 april - 27 mei: Jonge kunstenaars en Wallonïe voor lekkerbekken

Tentoonstelling van de 50 mooiste posters van de Afficheprijs Folon 2012. Thema: "Wallonië voor lekkerbekken", de toeristische campagne van het Waals Gewest voor de jaren 2012 en 2013.

29 september 2012 - 6 januari 2013: "L’imaginaire d’après nature" ("De verbeelding volgt de natuur"), Henri Cartier-Bresson

De Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson werd in 1908 geboren. Zijn heldere blik heeft veel hoogtepunten van de XXste eeuw vereeuwigd, van de Bevrijding van Parijs tot de overwinning van de Chinese communisten. De stichter van Magnum, het prestigieuze fotoagentschap, is ook beroemd om zijn onvergetelijke foto's van tijdgenoten, van anonieme mensen tot grote namen als Mauriac, Giacometti, Sartre, ... De tentoonstelling presenteert een vijftigtal zwart-witfoto's uit de jaren 1929-1974. Een reis door de wereld, van Spanje tot India en van Turkije tot Mexico.

PRAKTISCH

Fondation_Folon5Stichting Folon - Fondation Folon

Ferme du Château, 6A Drève de la Ramée - 1310 Terhulpen

Open: van dinsdag tot vrijdag van 9.00 u tot 17.00 u, zaterdag en zondag van 10.00 u tot 18.00 u. Gesloten op maandag en op 24, 25 en 31 december en 1 januari.

Individuele tarieven: Volwassenen: € 9 - Senioren en studenten: € 7.

Gezinsforfait: Vrij bezoek aan het museum voor 2 volwassenen + 3 kinderen: € 18. Tijdens de schoolvakanties: € 15.

Groepen: Vrije bezoek vanaf 10 personen - tarief: € 5/persoon. Rondleidingen in het Nederlands: 12 €/persoon, te reserveren.

Gecombineerde bezoeken: Een volledige dag in Waals-Brabant voor groepen volwassenen (twee attracties naar keuze uit een aanbod van drie sites: Wellingtonmuseum in Waterloo, Collegiale Sint-Gertrudiskerk in Nijvel en Stichting Folon). Tarief: € 30 per persoon, lunch inbegrepen, te reserveren. Het bezoek aan het museum kan worden gecombineerd met een ontdekking van de fauna en de flora van het gewestelijk Solvaypark, in het gezelschap van een natuurgids. Tarief: op aanvraag, te reserveren.

Private avondbezoeken: privégroepen kunnen over de zalen van het museum beschikken. Verschillende mogelijkheden voor de organisatie van recepties.

Informatie:

0032-(0)2 653 34 56 - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

www.fondationfolon.be

 

Laatst aangepast op woensdag, 15 februari 2012 15:31